Landet man bliver forelsket i!

Landet man bliver forelsket i!

Turen går til vidunderlige Dolenjske Toplice i dejlige Slovenien…..

Slovenien er et land med bløde, grønne energier, fantastiske landskaber, dejlige råvarer og mennesker, som er optaget af at gøre rejsen og oplevelsen god for dig. ​

Landet er halvt så stort som Danmark med ca. 2 mio indbyggere og blev medlem af EU i 2004. Slovenien er grønt i bogstaveligste forstand, da over halvdelen af arealet er dækket af skov. Der er bjerge, dale, floder og 47 km kystlinie.

Vi skal bo i byen Dolenjske Toplice, som ligger i den sydøstlige del af Slovenien. Byen er en af landets ældste kurbyer, hvor de varme kilder med det termiske vand springer næsten 1000 meter under byen.

Book her

Book nu, så er du sikret din plads på rejsen!

Jeg/vi vil gerne bestille følgende rejse:
Slovenien – 14. – 23. oktober 2023

Tak for din besked. Den er sendt.
Der opstod en fejl under forsøget på at sende din besked. Prøv igen senere.

Rejsen indeholder

På denne rejse kombinerer vi yoga, behandlinger, natur, dage med ro og det fantastiske varme termiske vand, som er så godt og sundt for din krop.  Vandet er 32 grader varmt og fyldt med magnesium og andre sunde mineraler. Din krop nærmest slubrer sundhed i sig. Vi anbefaler at bade i det termiske vand flere gange om dagen – jo mere jo bedre. Men vær opmærksom på at man kan blive meget træt. Det termiske vand sætter gang i bl.a. cirkulationen og udskillelse af affaldsstoffer.  Udover de 5 termiske bade byder Oasis Sauna Center på 5 forskellige saunaer,  japansk bad med 40 grader varmt vand og udendørs solterrasser, hvor du kan slappe af. Og et stort program i velvære – massager, pedicure, manicure, bodyscrub etc.

Vi bor på et gammelt kursted med historie tilbage fra 1700-tallet, og i alle årene har mennesker valfartet til stedet for at rekreere sig. Naturen omkring er vidunderlig med skov og frisk luft. Den nærmeste by Novo Mesto ligger ca. ½ times kørsel fra Dolenjske med bus. Det er en meget smuk by, som nok er værd at besøge. Der vil være en dag på egen hånd uden behandlinger og yoga og på denne dag kan en tur til Ljubljana – Sloveniens hovedstad – anbefales. Der går bus til Ljubljana, og turen tager 1½ time gennem det smukkeste landskab.

Hver dag er der vandaktivitet i det varme termiske vand, yoga og tid til behandlingsprogrammet, for dem der ønsker dette. Og så masser af tid til at slappe af og finde roen.

Fakta om rejsen til Slovien

Rejsedatoer:
14. – 23. oktober 2023

Rejsens indhold – afrejse lørdag den 14. oktober og hjemkomst mandag den 23. oktober 2023

 • Fly fra København til Zagreb og retur. Afrejse lørdag d. 14.10.23 kl. 11.20 og hjemkomst mandag den 23. oktober 2023 kl. 10.30
 • Transfer fra lufthavn til hotel ved ankomst og fra hotel til lufthavn ved afrejse*
 • Delt dobbeltværelse med bad og toilet på 4* Hotel Kristal
 • Fuld pension – stor morgenmadsbuffet med alt, hvad hjertet kan begære, dejlig frokost og ligeledes dejlig middag. Til både frokost og middag er der masser af frugt og grønt, oste og et velassorteret kagebord. Slovenien er stolte af alle deres madvarer, og de fleste madvarer er lokalt dyrket.
 • Badekåbe og slippers under opholdet
 • 1 vandretur med lokal guide (2 timer – alle kan deltage)
 • Yoga undervisning 1 gange om dagen i 7 dage – læs mere om yogaen her
 • Vandaktivitet/yoga i det termiske vand i 7 dage
 • Daglig adgang til de 5 pools med termisk vand og Oasis Sauna Center – her er der 4 forskellige saunaer i et skønt miljø både indendørs og ude på den store tagterrasse
 • Besøg hos Familien Bucar, som producerer lækkerier fra egen æbleplantage – vi smager på det hele
 • Farewell-dinner på Castle Otocec inkl. transport. Se det fantastiske lille slot med 12 værelser. Det ligger på sin egen ø i den turkisblå flod
 • Dækning I Rejsegarantifonden
 • Mulighed for at tilkøbe en behandlingspakke – læs mere her

Pris og info

Pris: 15.900,- pr. person i delt dobbeltværelse (du finder selv en at dele med) for 10 dage/9 nætter. Tillæg for enkeltværelse er kr. 1.800,-. Rejsen gennemføres ved minimum 9 deltagere. Prisen er fast ved tilmelding senest 1. juli 2023.

Dette er ikke inkluderet: Drikkevarer til måltiderne (der er dog altid vand i kander til måltiderne), kaffe/the mm. bortset fra til morgenbuffetten, rejseforsikring – som vi klart anbefaler at tegne. Tillæg for enkeltværelse.

Tryghed
Når du rejser med Brøgger&Zielke, rejser du trygt. Også når du rejser alene. Du er altid i gode hænder hos Susanne, som er rejseleder på turen og tager hånd om de praktiske detaljer. Og Maj-Britt er din meget erfarne yogalærer. Hun sørger for, at alle føler sig godt tilpas og trives med yogaen på alle niveauer.

Hotellet

4* hotel med det hele
– Spa Dolenjske Toplice

Spa Dolenjske Toplice har i flere århundreder været et meget velrenommeret kursted. Med de mange muligheder for at bade og svømme, helse- og andre services besøges det hvert år af gæster fra hele Europa. Kurstedet er bygget op omkring det termiske vand og dets medicinske fordele, og vandet blev analyseret så tidligt som i 1777.

Kurstedets historie
Bygningen af det første badehus fandt sted ved, at en af de tre termiske kilder blev beskyttet af en mur og et tag. Det var Prince Johann Weikhard I, som sørgede for dette i midten af 1700-tallet. Mellem 1767 og 1776 blev Hotel Vital bygget og det er stadig i dag et meget prominent hotel.

Denne fyrstelige Toscana-stil bygning havde tre swimmingpools på nederste etage og 28 værelser fordelt på sine to etager. Efter at analyserne af det termiske vands medicinske fordele blev offentliggjort i Wien, så udviklede Spa Dolenjske Toplice sig til et af de mest berømte kursteder i det Østrig-Ungarske rige. Fyrst Auersperg fik kurstedet renoveret flere gange. I 1899 blev Hotel Kristal tilføjet. Efter at have gennemgået et ejerskifte i begyndelsen af det 20. århundrede blev kurbadet i 1973 overtaget af Krka Pharmaceuticals, der har base i Novo Mesto.

Vi bor på Hotel Kristal****.

Bade
På hotellet er der 5 forskellige bade – alle med det 32 grader varme, velgørende termiske vand, som er så sundt for hele kroppen. Hver fredag og lørdag er der stemningsfuld aftenbadning. Læs mere om det termiske vand her.

Oasis Saunacenter
Herudover er Oasis Saunacenter et besøg værd  – med japansk bad (med 40 grader varmt termisk vand), 4 forskellige saunaer og en udendørs sauna på terrassen med udsigt til det frodige landskab. Her er også wellness-afdelingen, som tilbyder rigtig mange dejlige behandlinger til rigtig fine priser. Og de slovenske massører og terapeuter er meget veluddannede og servicemindede. Fuldt på højde med det du oplever på de bedste danske kursteder.

Behandlingsprogrammet
Der er tilknyttet et genoptræningscenter til Spa Dolenjske Toplice – eller rettere sagt. Det er omvendt. Alle de vidunderlige wellness-faciliteter er blevet til oveni de genoptrænings- og medicinske traditioner, som i alle årene har været i Dolenjske. Mere end 30 læger, massører, fysioterapeuter og gymnastikterapeuter arbejder i det daglige med at gøre livet lettere, kroppen mere bevægelig og mere smertefrit for et stort antal besøgende. Derfor har vi gjort det muligt at tilkøbe en behandlingspakke, så du kan få mildnet de skavanker, som mindsker din livskvalitet. Tilkøber du pakken, starter du med en samtale med en meget kompetent læge, som sammensætter dit program. Det består af 2 behandlinger om dagen – á 20 minutter. Behandlinger kan fx være partiel mudderindpakning, partiel massage, lymfedrænage, bindevævsmassage, elektrolytbehandling, parafinindpakning, gymnastiske øvelser etc. etc. Kombineret med yogaen og det termiske vand, så får du her virkelig en sundhedsmæssig vitaminindsprøjtning. Læs mere om det termiske vand her.

​Værelserne
Alle værelser har bad og toilet, og Hotel Kristal har med sine 200 år på bagen en fyrstelig atmosfære.  Alt er i orden og rengøringen i top.

Maden
Det er tydeligt, at maden betyder rigtig meget for slovenerne. De elsker gode råvarer! Den store morgenbuffet byder på alt, hvad hjertet kan begære. Og både til frokost og aften er der enten serverede hovedretter eller buffet. Herudover altid 2 supper, masser af friske salater, ost, frugt, is og kager.

Aktiviteter hver dag
Hver dag arrangerer hotellet forskellige aktiviteter, som man frit kan deltage i. Det kan f.eks. være vandgymnastik, morgengymnastik i parken, traveture eller rundtur i den lille landsby med guide. Ofte er der både fredag og lørdag levende musik i baren.

Naturen
Hotellet ligger midt i den lille by Dolenjske, og hver morgen kl. 7 vækker kirkeklokken dig. Den bliver man helt afhængig af! En dejlig park omkranser hotellet, og der er kun 200 meter til den skønneste skov  med mange vandre- og løbestier. Floden Krka løber i byen, og du kan drikke kaffe på en lille café ved flodbredden.

Hvad sker der nu?
Når vi har modtaget din booking, så ringer vi dig op, og derefter sender vi dig et tilmeldingsskema til udfyldelse. Vi skal bla. have dit pasnummer.

Betaling af rejsen
Du får tilsendt faktura på hele rejsens beløb. Når du har betalt et depositum på 3.000 kr., har du sikret dig pladsen på rejsen. Restbeløbet skal normalt betales 60 dage før afrejse, hvis ikke særlige forhold gør sig gældende. Rejsedokumenter og billetter fremsendes elektronisk senest 7 dage før afrejse.

Praktiske oplysninger inden afrejsen
Vi sørger for at give dig så mange praktiske oplysninger som muligt, så du kan være godt forberedt.

Rejseforsikring
Vi anbefaler på det kraftigste at tegne en rejseforsikring, som både dækker afbestilling og sygdom på rejsen. Har du ikke en rejseforsikring, så kan du tegne en forsikring hos Gouda sammen med betaling af depositum. Gouda har meget LARGE dækning – også for Corona relaterede afbud. Du kan læse mere om Gouda’s rejseforsikring her. Ellers check dine forsikringer i dit eget forsikringsselskab. De har ganske givet også en rejsedækning. ​

Sørg for under alle omstændigheder at have Det Blå Sygesikringskort med på rejsen. Det dækker samme niveau af lægehjælp, som er normalt i det land i Europa, du rejser til – gælder også Island. Men det dækker ikke hjemtransport, og du må ofte selv lægge penge ud for behandling og så få regningerne refunderet, når du kommer hjem. Dette kan tage lang tid.

Teknisk arrangør
Som teknisk arrangør på vores rejser samarbejder vi med rejsebureauet Viktors Farmor. Viktors Farmor søger for fakturering, flybilletter og Viktors Farmor er medlem i Rejsegarantifonden, og dermed er alle vores rejsende også dækket. Viktors Farmor, Ønsbækvej 16A, 8541 Studstrup, Skødstrup, Danmark. Rejsegarantifonden nr. 1923

Læs rejsevilkår her. https://www.viktorsfarmor.dk/om-viktors-farmor/handelsbetingelser

Tilmeld dig vores nyhedsbrev*

Gå ikke glip af seneste nyt og andre spændende ting. Tilmeld og følg med hos os.

Tak for din tilmelding til nyhedsbrevet.
Der skete desværre en fejl. Prøv venligst igen

*Ved at tilmelde dig til vores nyhedsbrev accepteret du vores privatlivspolitik.

©2023 – broeggerogzielke.dk