Det termiske vand
– en kilde til sundhed

Det termiske vand
– en kilde til sundhed

De termiske kilder udspringer under de gamle bade
Positive virkninger af det termiske vand har været kendt i århundreder i Dolenjske Toplice Spa. To ud af tre termiske kilder på Dolenjske Toplice springer direkte under de indendørs pools, Prinsens og Cave’s bad på Hotel Vital. Vandet udspringer fra en dybde af næsten tusind meter med et flow på 30 liter per sekund.

De ældste smukke bade
Vandet er acratothermal med temperatur på 36 ° C, og det er rigt på mineraler. Det indeholder primært calcium, magnesium og hydrogencarbonat . De første læger, der udtalte sig om vandet i Dolenjske Toplice pointerede, at kurstedet var et vigtig kursted, især til behandling af gigtsygdomme og kvinders sygdomme samt rehabilitering af handicappede. Siden da har de gamle badeanlæg udviklet sig til et state-of- the-art center for medicinsk rehabilitering. Ud over det termiske vand er en række metoder til fysisk og medicinsk rehabilitering med fokus på kinesiotherapy blevet inkluderet i behandlingen .
Naturressourcer og faglig viden på Dolenjske Toplice kurstedet suppleres af en omsorgsfuld og venlig tilgang til stedets gæster. Det lader til, at denne veltilrettelagte kombination er, hvad folk har brug for, når deres helbred er i fare på grund af en usund livsstil. Ud over rehabilitering af patienter med reumatiske sygdomme, muskel-og knogleskader, kirurgiske indgreb på forplantningsorganer og brystkirurgi og genoptræning efter centrale og perifere nervesystem, tilbydes der mange andre aktiviteter for at støtte god fysisk og mental sundhed og velvære.

Når man opholder sig i det termiske vand forbedres blod- og lymfecirkulationen, på grund af det hydrostatiske tryk. Samtidig er gennemførelsen af ​​hydrokinesiotherapy meget lettere på grund af, at vandet holder kropen oppe. Den termiske effekt gavner hele kroppen, fra et fysiologiske såvel som klinisk synspunkt . De positive virkninger inkluderer en stigning i temperaturen i vævene, vasodilatation, forbedring af kredsløbet, smertelindring, reduktion af muskelspændinger, beroligelse af patienten, øget aktivitet i den lokale metabolisme, hudens transudation, stimulering af immunsystemet , afslapning og hormonelle reaktionsevne. Termisk vand kan anvendes i form af et bad, inhalation, omslag eller vandet kan drikkes. Vandets egenskaber og værdier bliver regelmæssigt analyseret. Nedenstående analyse af vandet fra kilderne er udført af Institute of Public Health Novo Mesto.

Temperatur
Med en temperatur på 36,2 °C, er det klassifikeret som  isoactratothermal mineral vand, (iso = temp. 34-38 ˚C; acrato = low-mineralized – indholdet af mineraler overstiger ikke 1000 mg/Al)

Kemisk  analyse
Calcium-magnesium-hydrogen carbonate (Ca-Mg-HCO3) -homeoacratothermal water.Der er 370 mg/l of alle mineraler i vandet. Det indeholder mineralerne Na, K, Mg, Ca, Sr (af andre kun spor), calcium (58 mg/l or 60,2 %), magnesium (19 mg/l or 32,8 %), sodium (5,7 mg/l or 51,4 %) og potassium (2,6 mg/l). Det indeholder anionerne F, Cl, NO3, SO4 and HCO3 (andre kun spor), af hvilke der er mest hidrogen karbonate (242 mg/l or 86,8 %) , de øvrige kun i meget små mængder.

Indikationer
På grund af den ioniske sammensætning og vandets temperatur er dette meget gavnligt som en yderligere  behandlingsform I rehabiliteringsprogrammer for:

  • Inflammatorisk og degenerativ gigt,
  • Skader og følgevirkninger efter kirurgiske indgreb,
  • Gynækologiske sygdomme og eftervirkninger efter gynækologiske kirurgiske indgreb,
  • Neurologiske sygdomme (eftervirkninger efter slagtilfælde og andre neurologiske tilstande, som kræver genoptræning)
  • Post-operative rehabilitering af traumer.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev*

Gå ikke glip af seneste nyt og andre spændende ting. Tilmeld og følg med hos os.

Tak for din tilmelding til nyhedsbrevet.
Der skete desværre en fejl. Prøv venligst igen

*Ved at tilmelde dig til vores nyhedsbrev accepteret du vores privatlivspolitik.

©2023 – broeggerogzielke.dk